Ablakfelújítás

Ablakfelújítás bontás nélkül.

Mindenki a legjobb megoldásra vágyik, ha régi vagy nem megfelelően működő nyílászáróit szeretné felújítani, hiszen ezek biztosítják a ház, a lakás optimális hőmérsékletének megőrzését télen és nyáron egyaránt. Az eljárás legyen költségtakarékos, gyorsan, hatékonyan, precízen, a lakás tisztaságát figyelemben tartva dolgozzanak a munkát végző szakemberek, jó minőségű anyagokat használva fel, melyek hosszú távon is tartósak, megbízhatóak. Így az eredmény egy olyan ablak vagy ajtó lesz, mely tökéletesen záródik és egyben szigetel, megfelelően tömített, felületkezelt, minden lehetséges szakmai követelményt kielégít.

Mi éppen ezt a lehetőséget nyújtjuk önnek!

Miért döntsön az ablakfelújítás mellett?

Általában az ablakcsere mellett döntenek azok, akik nincsenek megelégedve ablakaik hőszigetelésével, ez azonban sokkal költségesebb megoldás. Nem szükséges megválnia régi ablakaitól, meg is őrizheti otthona megszokott látképét úgy, ha az ablakok felújítása mellett dönt a teljes ablakcsere helyett.
Mi olyan professzionális szolgáltatást nyújtunk, mely önnek a legmegfelelőbb és egyben pénztárca kímélő is lehet: amennyiben szükséges, zárat, üveget cserélünk és a szigetelést is megújítjuk. Így akár 40%-át is megspórolhatja korábbi fűtési költségeinek, és a nyári kánikula alatt sem kell a lakás hűtésére nagy összegeket áldozni. Mind a téli, kellemes meleg, mind a nyári, komfortos hűs levegő biztosítható lesz a lakásban. Ablakait mintha kicserélték volna – miközben önnek nem is kell a teljes csere költségeit állnia, és az ezzel járó felfordulást elviselnie.

A dupla falú hőszigetelt ablakok alapvető funkciójukon, a megfelelő belső hőmérséklet megőrzésén túl még hangszigetelési feladatot is ellátnak, az utcáról beszűrődő kellemetlen zaj így nem fogja zavarni a lakókat. Sőt, a város pora, a különféle szennyező anyagok sem juthatnak be, ezt a védelmi funkciót a nútmarásos technológiával készült szigetelés hatékonyan ellátja.

Mit végzünk el az ablakfelújítás munkálatai során?

– Üveget cserélünk
– Nútmarásos technikával szigeteljük a nyílászárót
– Beállítjuk az ablakot
– Cseréljük vagy beállítjuk a zárat, vasalatot
– Festünk, mázolunk

Az ablakfelújítás előnyei:

– Felújított ablakai az újakkal teljes értékűek lesznek
– És mindezt úgy, hogy a költségek a teljes ablakcserének pusztán 1/3-ára rúgnak
– Műszakilag megfelelő eredménnyel
– A szerkezet jellegének, formájának megváltozása nélkül
– Nincs bontás, ezért nem járnak porral, kosszal a munkák
– Mind a zaj, mind a beáramló por mennyisége csökken
– A hőszigetelés tökéletes lesz
– A felújítás költsége gyorsan megtérül
– A kivitelezés sokkal rövidebb időt vesz igénybe, mint az ablakcsere esetében

Az általunk felújítható ablaktípusok a következők:

– Kapcsolt gerébtokos ablak
– Tessauer (egyesített szárnyú ablak)
– Sofa ablak
– Dufa ablak
– Egyedileg gyártott ablakok

Hogyan zajlik az ablakfelújítás?

Az ablakfelújítást helyszíni felmérés előzi meg, amely után tételes írásos árajánlatot adunk az elvégzendő munkálatokról.

A megbeszélt időpontban megérkezünk önhöz, mindent alaposan előzetesen tisztázunk, a problémás ablakszárnyakat műhelyünkbe szállítjuk. Kitörjük a szárnyakban lévő régi üveget, kivesszük a gittet, kitisztítjuk a gitt ágyat, ezután beépítjük az új, minden előírásnak megfelelő hőszigetelt üveget, amit szilikon ágyba fektetünk. Egy esztétikusan megmunkált fa kerettel rögzítjük. A nem megfelelően működő zárakat, vasalatokat beállítjuk vagy cseréljük. Miután minden elkészült, a kész ablakszárnyat visszaszállítjuk önnek és a helyére helyezzük.
Mindez természetesen jár némi kosszal és porral, így érdemes a helyszínt úgy előkészíteni, hogy a későbbi takarítás a lehető legkönnyebb legyen, törékeny tárgyak pedig ne legyenek a közelben. Mivel az ablakkeretet (tokot) nem tudjuk elszállítani ezért a vele való munkálatokat a helyszínen végezzük, figyelve, hogy mindez önnek a legkisebb kellemetlenséggel járjon.

Munkánkat körültekintően, ügyfeleinkre a legnagyobb figyelemmel végezzük!

Tekintse meg a Svéd nútmarásos technológiát bemutató videót!

Műemlékvédelmi szempontokra és a régies jelleg megőrzésére is tekintettel vagyunk. A korabeli faablakok esztétikai élményt is nyújtanak, ma pedig divatossá vált a kissé ódon hatás, amit mi biztosítunk úgy, hogy közben az ablak műszakilag mégis megújul. Egyes városokban még az építési szabályzat is előírja, milyennek kell lennie a nyílászáróknak, hogy a helység eredeti jellege, vizualitása megmaradhasson, megőrződjön a történelmi látkép.
Mi segíthetünk ebben!

Az egyesített (tessauer) szárnyak kapcsán sokszor találkoztunk azzal a panasszal, hogy a két üveg közé került kosz kipucolása nagy gondot okoz, esetleg szét is kell csavarozni az ablakot. Mi megoldjuk a problémát! Az összecsavarozható szárnyakat kérésre véglegesen egyesítjük, az ablakba fokozott hőszigetelésű üveget (4-24-4 Low-E Argon) építünk be, így két üveg helyett egyet kapunk. Ez az argon gázzal töltött üveg megszabadítja a takarítással járó gondoktól, emellett pedig nagyon jól hőszigetel és nem párásodik.

Korszerűsítés, javítás, tökéletes hő- és hangszigetelés a mesterektől! Hívjon minket bátran, gyorsan és hatékonyan megoldjuk nyílászáróival kapcsolatos gondjait, lefaragjuk gázszámláját!

Sajnos az energiaárak az utóbbi években ugrásszerűen megnőttek, a kor technikai elvárásaink pedig a régi ablakok már nem felelnek meg. Habár a régi mesterek is pontosan, szépen dolgoztak, nem álltak rendelkezésükre a maihoz hasonló anyagok, így a hő- és hangszigetelést nem tudták tökéletesen megoldani, és mára ezek a nyílászárók el is avultak, felújításra szorulnak.

Az egyes ablaktípusok jellemzői:

1, Tessauer ablak:
Ezek olyan nyílászárók, melyek forgó vagy egy, illetve két szárnnyal rendelkeznek. Általában két részből állnak, melyeket csavaros kötéssel rögzítettek. Leginkább a hetvenes-nyolcvanas évekre jellemző ez a típus, elsősorban panellakásokban láthatjuk.

Tessauer ablakfelújítás

Tessauer ablakfelújítás

2, Gerébtokos ablak:
Ezek főleg a régi polgári, körfolyosós házak lakásaira jellemzők, melyek kivitelezésekor két ablakprofilt építettek közvetlen egymás mellé, távtartó felhasználásával. Egy- és kétrétegű gerébtokos ablak is létezik; a kétrétegűt kapcsolt gerébtokosnak nevezik , mindkét szárny befelé nyíló.

Gerébtokos ablakfelújítás

Gerébtokos ablakfelújítás

3, Pallótokos ablak:
Ezek parasztházak és régi, városi házak ablakkonstrukciói, melyek két szárnnyal rendelkeznek, a szárnyak pedig a faltól nyithatók. A szárny kifelé nyílik, míg a belső befelé. Ez a megoldás szigetelés szempontjából elég kedvezőtlen volt, emellett a csapadékot sem tartotta távol.

Pallótokos ablakfelújítás

Pallótokos ablakfelújítás

4, Sofa és Dufa ablakok:
Ezek nagyipari termékek, melyek szintén régebbi típusúak, azonban már hőszigetelő üveggel és gumitömítéssel készültek. Az 1970-es években terjedtek el.

Sofa, Dufa ablakfelújítás

Sofa, Dufa ablakfelújítás

Ablakfelújítás képgaléria:

Ablakfelújítás

Ablakfelújítás