Ablakfelújítás – hogyan?

Egy hagyományos, akár 100 évet is megélt ablakon az idő bizony csúnya nyomokat hagyhat. Hozzáértő felújítással azonban szinte maradéktalanul újjá varázsolhatók akár a legöregebb nyílászárók is.

Az ablakszerkezetekből minél többet igyekezzünk megőrizni, így a vasalatokat is csak végső esetben cseréljük, mivel az eredetiek a keskeny ablakprofilokhoz sokkal jobban alkalmazhatók, mint az újonnan gyártottak. A szakembereink elvégzik a zárak beállításait, szükség esetén cseréjüket is, gondoskodunk az ablakok tökéletes passzításáról, záródásáról.

A hőveszteség mérséklésének legjobb módszere az ablaküvegek cseréje. Ehhez a low-e üveg használata javasolt, mivel ezek a típusok fokozott hővédelmet biztosítanak. A megfelelő üvegvastagságot a szakember feladata kiválasztani, de általánosságban elmondható, hogy a kapcsolt gerébtokos ablakok esetében az ablakkeret jól bírja azt a terhelést, amit a hőszigetelő üvegek jelentenek. A hő- és hangszigetelést az üvegcserével egyszerre megoldhatjuk. A hőszigetelést még hatékonyabbá tehetjük az utólagos eljárásokkal. Ezek közül is a svéd nútmarásos módszer hozhatja a legjobb eredményt, mivel a régi, akár elvetemedett ablakokat is légmentesen szigetelhetjük vele. Nem elhanyagolható a fa ablakkeretek gondos kezelése sem. A gombásodás, korhadás okozzák a legtöbb problémát, de ha még menthető a keret, a további romlásnak a megfelelő anyagok használatával elejét vehetjük.

ablakfelújítás

ablakfelújítás

Tekintse meg a jobboldalt látható ablakfelújítás képgalériánkat.