Nyílászáró felújítás

A nyílászárók felújításával, korszerűsítésével az energia költségeinket 20 – 30%-kal csökkenthetjük.
Ablak és ajtó javítás egy költséghatékony megoldás a nyílászáró cserével szemben. Ezért meggondolandó, hogy melyik megoldást választjuk?
Amennyiben a nyílászáró felújítás mellett dönt akkor a következő munkálatokat tudjuk elvégezni:

  • hőszigetelés ( energiatakarékos üveg és légzáró tömítés )
  • lég és vízzárás
  • hangszigetelés
  • festés, mázolás
  • nyílászárók passzítása, beállítása
  • ablakzár felújítás, javítás, csere
  • forgóablak átalakítás

Kérje díjtalan felmérésünket!

Nyílászáró felújítás folyamata:
Először a nyílászárót beállítjuk, passzítjuk majd a vasalatot (zsanérok, kilincsek) ellenőrízük a hibás alkatrészeket cseréljük. A zárakra különös gondot fordítunk beállítjuk, amennyiben nem működnek megfelelően akkor cseréljük. Az üvegeket kicseréljük korszerű hőszigetelt üvegekre. Végül Svéd nútmarásos módszerrel szigeteljük a nyílászárókat. Természetesen mód és lehetőség van a festésre és mázolásra is, melyet partnerünkkel végeztetünk el.
Tekintse meg ablak-felújítás ajánlatunkat.

Az épületek nyílászáróinak (ajtók, ablakok)  állapota nem megfelelőek akkor az épület hő veszteségének akár a 40%-át is okozhatja. Két megoldás létezik a problémára vagy a nyílászárók cseréje vagy az utólagos nyílászáró szigetelése, ezáltal nemcsak az energiafogyasztás csökken de az épület zaj és porszennyezése is.
Bővebben az ablakszigetelés oldalon olvashat.

Amennyiben a nyílászáró csere mellet dönt két megoldással szolgálhatunk:

Fa nyílászárók:
Hossztoldás nélküli, 3 rétegben rétegben ragasztott szerkezetek hiba-kiejtett borovi vagy vörösfenyőből. Különleges hőszigetelő üvegezésűek k=1,0 W/m2K vagy k=1,4W/m2K 4-16-4 mm-es üvegrendszerrel. ( 4 mm-es külső Low-e lágy-fém bevonatos, 16 mm légrés Argon-gázzal töltve, 4 mm-es float üveg belül ) Profilvastagság 68 mm a profilszélesség 78 mm. A szárnyszerkezet egy rétegű körbefutó gumitömítésű. ROTO NT körbefutó, több ponton záródó vasalatrendszer. Egy- és kétszárnyú ablakok, erkélyajtók, bukó, oldalt nyíló és bukó-nyíló szerkezetekkel.

Műanyag nyílászárók:
Profil: Rehau S 799 Brillant EURO Design, R 60 szárnnyal ( U = 1,3 W/m2K ) – 5 kamrás kivitelben. Szín: fehér, tömítések fekete színűek, a szerkezetek szürke gumitömítésekkel is rendelhetők plusz felár ellenében. Vasalat : Maco Trend Silber Look rejtett nyíló-bukó vasalat, hibás-működtetés-gátlóval, kilincsek és vasalattakarók fehér színben. Üvegezés : 4 Float – 16 argon – 4 S.Low-E hőszigetelt üveggel ( U= 1,0 W/m2K ) Amennyiben biztonsági üveget szeretnének, a külső oldalon 0,38 mm-es PVB fóliával készített 4+4 mm-es ragasztott biztonsági üvegezést alkalmazunk.