Lakossági és közületi üvegezés

A következő üveg típusokat forgalmazzuk, illetve építjük be:

Sík üvegek:

Bevonatos üvegek:

Belsőépítészeti üvegek:

Speciális üvegek:

Szigetelőüvegek:

A következö linkre kattintva letöltheti üvegmintáinkat vagy tekintse meg online képgalériánkat

Katedrálüveg – Képgaléria
Üvegminták Jobb klikk, hivatkozás mentése más néven…

Víztiszta float üvegek:
A float üveget úsztatott technológiával készítik az úsztatás során egy folyamatos üveg szalag lebeg az ón felszínén. A float üvegekre jellemző, hogy kiváló minőségűek, víztiszták és átláthatóak.
Felhasználása: ablakok, épületek homlokzatának üvegezése és ott ahol szükség van a nagy fényáteresztésre.

Anyagában színezett üvegek:
Az anyagában színezett üvegek tulajdonképpen színes float üvegek csak az üveg olvasztása közben fém-oxidot adagolnak az üveghez. Ezen típusú üvegek nagy menyínségű napenergiát nyelnek el így megakadályozza annak túlzott bejutását.
Felhasználása: üveghomlokzatok kialakítása, kirakatüvegek, üvegajtók

Lágy-bevonatos üvegek (LOW-E):
A lágy fém bevonatos üveg Low-e egy olyan float üveg, amelynek az egyik oldala lágy fém ( fém-oxid ) réteggel rendelkezik. Ez a bevonat jelentősen javítja az üveg hőszigetelő képességét.
Felhasználása: ablakok ahol elsődleges szempont a fűtési energia megtakarítás.

Kemény-bevonatos üvegek:
A kemény bevonatos üvegek, kemény fém-oxid réteg bevonatot tartalmaznak, melyet pirolitikus eljárással hordanak fel. A leggyakrabban alkalmazott típusok és színek: STOPSOL, ANTELIO, bronz, szürke, zöld és sötétkék.
Felhasználása: térelválasztók, korlátok, ajtók, ablakok

Félkemény-bevonatos üvegek:
A félkemény bevonatos üvegek átmenetet képeznek a kemény és a lágy bevonatos üvegek közt. Hasonlóan a lágy bevonatos üvegekhez elektromágneses eljárással viszik fel a félkemény réteget az üveg felületére.
Felhasználása: ajtók, ablakok, korlátok

Tükrök:
A tükör egy olyan float üveg amely egy ezüst és réz réteggel van bevonva valamint egy zománc rétegű védő bevonatott tartalmaz. A tükör színe lehet: ezüst, kék, zöld, bronz, arany és antikolt.
Felhasználása: lakásokban belsőépítészeti célokra

Laminált üvegek:
A laminált üveg gyártása folyamán a két üveglap közé átlátszó, víztiszta PVB fóliát tesznek. Az üveglapok bármilyen típusúak lehetnek.
Felhasználása: ahol biztonsági üveget szeretnének alkalmazni

Katedrál üvegek:
A katedrál üvegek dómbormintás hengerelt eljárással készített üvegek. A még képlékeny üveget nyomóhengerek közt engedik át melyből az egyik henger mintás. Színe és mintája tetszőleges lehet.
Felhasználása: belsőépítészet kedvelt üvege, térelválasztók, ajtók, bútorok

Sav-maratott és homokfúvott üvegek:
A savmaratott üvegek fluorsav felhordásával készülnek. Előnyük a homokfúvott üvegekkel szemben az, hogy tisztításuk könnyebb, valamint az ujjlenyomat nem marad az üvegen. Homokfúvás során az üveg felületét apró szemű homokkal szórják nagy nyomással, mely során a dekorfólia által nem takart részeken kialakul a kívánt minta. A minta mélysége változhat a nyomás és a szórási idő függvényében. A felületi kezelés miatt a homokfúvott üvegek jóval sérülékenyebbek a savmaratottakkal szemben.
Felhasználása: belsőépítészet, térelválasztók, bútorok

Díszüvegek (Ólomüvegek, Tiffany üvegek):
Ólomüveg hagyományos O Német technológiával készül, melynél a színes üvegeket ólomsín vesz körbe, amelyet a találkozási pontoknál össze forrasztunk. Tiffany üveg készítésénél a színes üvegeket réz fóliával vesszük körbe majd ezt követően össze forrasztjuk az üvegdarabokat.
Felhasználása: bútorok, belsőépítészet, térelválasztók, ajtók, ablakok

Tűzgátló üvegek:
Két fő típust különböztetünk meg, amelyek az alkalmazási területet is magukban foglalják:
G tűzterjedés gátló: Az ilyen üvegek képesek arra, hogy a védett területet megóvják a tűz átjutásától, nem omlik össze!
F tűzgátló: A védett oldalon az üveg felületén az átlaghőmérséklet nem lehet 140°C foknál nagyobb.

Edzett üvegek:
Olyan hőkezelt float üvegek amelyek ellenállóbb a mechanikai behatásokkal szemben és jól tűrik a hirtelen hőmérséklet változást. Üvegtörés esetén apró tompa szilánkokra esik szét, amellyel csökkenti a sérülések, balesetek lehetőségét. Az edzett üveg tovább nem vágható, nem megmunkálható, de laminálható és felhasználható szigetelőüveg készítéséhez.
Felhasználása: Épületek kül- és beltéri oldalainak üvegezéséhez, teljes üvegajtókhoz, rácsok kiváltásához, teraszokhoz, verandák, erkélyek, téli kertek, telefonfülkék, fürdőfülkék.

Kopolit „U” profil üvegek:
A még képlékeny üvegolvadékot speciális hengerek között húzva készül az U profil üveg. Az üveg vastagsága minden esetben 6 mm. Legelterjedtebb a víztiszta színű, de létezik borostyán árnyalatú is. Speciális huzalbetétes változata tűzgátlásra kiválóan alkalmas.
Felhasználása: Üzemcsarnokok, raktárépületek homlokzatelemeinek ahol az esztétika nem elsődleges, de a természetes fény bejutásával energia takarítható meg.

Drótüvegek, Huzalbetétes üvegek:
A még képlékeny üveget nyomóhengerek között engedik át és a felszínnel párhuzamosan dróthálót hengerelnek az üveg közé. Különböző mintázatú és színű lehet (víztiszta, bronz, sárga).
Felhasználása: A legelterjedtebb biztonsági és tűzterjedésgátló üveg, mivel a drótháló megakadályozz az üveg széthullását. Gyárcsarnokok, tetőtéri ablakok, pincék, bejárati ajtók, erkélyek, lift akna továbbá külső homlokzatok üvegezésére használják.

Szigetelőüvegek:
Szigetelő üvegek általában több rétegű üvegszerkezetek, amelyeket légrés választ el egymástól, ez adja a lehetőséget, hogy különböző funkciójú üvegeket összeépítve olyan szigetelő üvegeket tudunk létrehozni, amelyek egyszerre több követelménynek is eleget tesznek.

Hőszigetelt üvegek:
Hőszigetelt üvegek felépítése:
– távtartó léc
– páramentesítő (zeolit)
– elsődleges tömítés (butilszalag)
– másodlagos tömítés (SZIL)
A szigetelő üvegek leggyakoribb tulajdonsága a hőszigetelés.
A hőszigetelő üvegek jellemző tényezője a k-érték (hőátbocsátási tényező). Új jelölése Ug. Mértékegysége: W/m2K.Azt mutatja meg, hogy a kültér és a beltér között mennyi energia áramlik át az üvegen. Minél kisebb, annál jobb hőszigetelő az üveg.
Felhasználása: ahol hőszigetelésre van szükség.

Hangszigetelt üvegek:
Hasonlóak a hőszigetelt üveghez de plusz egy réteg üveget tartalmaznak.
Összetétele: üveg+gáz+üveg+gáz+üveg
Felhasználása: ahol hangszigetelésre van szükség.