Kopolít üveg, U profilüveg

Az „U” profil üveg, kopolit üveg színtelen, zöld vagy sárga színű, lapos, U alakúra hengerelt, öntött építészeti üveg. Nyers, sima, mintázott felületű vagy egyirányú huzalbetét alkalmazásával készül.
Felhasználási területe rendkívül széleskörű. Valamennyi épület típusnál egyaránt alkalmazható akár válaszfalként is (mint például a képünkön).

U profilüveg

U profilüveg

Különböző épület fizikai követelményektől (pl. hangszigetelés, hőszigetelés), valamint az esztétikai igénytől függően az építmény lehet egy- vagy kétrétegű, ezen belül az egyes üvegelemek kapcsolásával alakítható ki az üvegfelületek.
Az üvegezendő felületek hossza tetszőleges, a magassága 3 – 3,5 méter (felülvilágítók esetén ugyanez érvényes, viszont a szabad fesztávolság maximálisan 1,5 méter lehet).

U profilú, kopolit üveg.

U profilú, kopolit üveg.

Az U építészet üveg, kopolitüveg beépítéséhez – amennyiben az elhelyezéshez szükséges szerkezetnek nincs statikai szerepe – minimális acélszerkezet szükséges. Az üveg elemek 2 vagy 3 mm vastag acéllemezből hajlított U profilba helyezhetők. Egyrétegű üvegezésnél 50 mm széles, alul 28mm, felül 58 mm mély belméretű, kétrétegű üvegezésnél 60 mm széles az előzővel azonos mélységű hornyok szükségesek.

Kopolit üveg

Kopolit üveg

Az egyes üveglemezek közötti tömitéshez a lég és párazáráshoz tartósan plasztikus kitt a hornyokba mimíniumos kit alkalmazható. Az u alakú profilüveg jól ellenáll az időjárás viszontagságainak véd a széltől ugyanakkor esztétikus.